Al heel veel jaren doet de gemeente Barneveld mee aan de NK veldloop voor ambtenaren, maar dit….dit is ánders. Veel leuker, vind ik persoonlijk. Met name omdat je deze marathon ècht met een team doet. Je geeft letterlijk het stokje (lintje) door aan je teamgenoot, die vervolgens zijn/haar best gaat doen om een mooie tijd neer te zetten voor het team. De individuele afstand is kort (ruim 4 kilometer), waarna je afgewisseld wordt door een teamgenoot. Maar je mag ook twee keer deze afstand afleggen. Op deze manier kan eigenlijk iedereen meedoen. Het maakt niet uit of je een supersnelle loper bent of wat minder gewend bent als hardloper.

Mijn ervaring is dat de ambtenarenmarathon een unieke geweldige sfeer heeft, met een gezamenlijke warming up en een zeer enthousiaste “stadion”-speaker, die je bijna over de finish “draagt”. Wat ik ook erg leuk vind, is dat je met je team, je teamgenoten tijdens het hardlopen makkelijk kunt aanmoedigen, omdat de rondes niet heel erg groot zijn.

En dan deze keer ook nog es in de prach-ti-ge omgeving van Bussloo! Dit wordt zeker weer een feestje! Wij geven ons hierbij weer op voor deelname! Ik kan het iedereen aanraden.

Heidi van de Grootevheen (en collega’s) van de gemeente Barneveld

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *